Fixade en snabb och enkel design

Var så trött på den förra designen så jag ändrade lite, men dock så ser det mesta ut som förut. Jag tycker att det blev lite bättre nu, fast har smått kvar att fixa men det blir inte idag.
 
Nu ska jag nörda Gossip Girl resten av kvällen. Gossip Girl är verkligen en serie jag kan tipsa om, men den slår tyvärr inte Pretty Little Liars. 

Ingen blogglust

Jag har absolut ingen blogglust. Idag så åkte jag hem från skolan lite tidigare, jag orkade verkligen inte var kvar med min förskylning. 
Fick tillbaka matteprovet innan jag åkte hem, fick C på det, NÖJD!
 
Idag måste jag iaf ut å röra på Lady en sväng. Rider troligtvis ut en vända i skogen som jag skrev igår. 
Snart hoppas jag att ridbanan blir klar så det blir lättare att träna från marken, dock så gillar jag inte att ridnanan kommer vara inringad av hagar, känner på mej att Lady kommer vara fokuserad på allt annan förutom mej ;)
 
Nu till helgen har jag inga speciella planer, förutom sola om det är sol. Har lovat mej själv det men om jag känner mej rätt så kommer jag typ sola in max 5 minuter sen inte orka nå mer. Typiskt mej det!
 
INTE LÄNGE KVAR! 

Träningen idag

Träningen idag gick super bra!
Jag är en ensam liten övergiven ponny i min grupp, så jag tränar med 5 storhästar. Men det går bra de å. 
Lady funkar mycket bättre på sporrar än utan, hon bjuder så mycket mer fraamåt. 
 
Vi hoppade en bana på 1-1,10m är helt klart nöjd.
Hon är en helt annan häst att rida när hon själv bjuder, då måste jag hålla upp 'nosen' på henner mer och hon hoppar så fint och luftigt. 
 
Imorn blir det en skogstur i skogen. 
 
Jag mår verkligen inte helt 100, är så förkyld, förlåt för den urdåliga bloggningen. 
 
VILL HA SOMMARLOV NU!!!!!!!!!!!!

Nuså!

Har inte bloggat på 5 dagar, känns ju inte bra. 
Har haft fullt upp i skolan på sistonde, betygen sätts imorgon så har verkligen jobbat hårt! 
Jag hoppas att mina betyg är bättre än förra terminens betyg :s 
 
I söndags så tävlade jag i Injön. Hoppade LB & LA. 
I lB så var hon fin i grunden men lite för 'seg' i omhoppningen, eller hon hoppade typ i svängarna så det tog längre tid runt. Men blev en delan vinst så kan ju inte klaga. Min ponny är värkligen allt för mej :')
 
I LA så kändes hon väldigt fin, finare än vad jag haded förväntat mej. Hela banan gick super, dock så rev jag jag sista hindret i grunden, suuuurt. Är iallafall helt klart nöjd, även fast att jag hade velat få en felfri runda. 
Bara att ladda om till nästa LA som är om typ en månad, hoppar en tävling LC & LB om två veckor. 
 
Idag är det precis två veckor kvar i skolan, LÄÄÄNGTAR!
Har massa planer inför sommarlovet, börjar sommarlovet med stolt och nykter i furuvik på kvällen med de bästa, kan de bli bättre? :D

Träningen!

Det var bara jag från min grupp som var på träningen idag, lite nice med privatlektion för samma pengar ;)
 
Lady var lite trött från tävlingen i helgen så det var väldigt svårt att få igång henne. Hon var fjantig och vägrade när hindrerna blev 'tittiga' fast att hon hoppat dem på tävling. Hon tyckte att det räckte med att hon hoppade då så hon var väldigt lat, jag fick verkligen jobba fram henne. 
Jag fick låna min tränares sporrar för att få igång henne riktigt, då gick det 1000 gånger bättre. Hon hoppade mycket bättre och var mycket piggare mellan hindrera. 
Jag hoppade en bana på slutet som låg på ca 1m. 
 
Har tävling nu i helgen i Insjön, ska hoppa LB & LA. Jag måste komma ihåg sporrarna, åtminstonde till andra klassen då hon är lite segare. Det blir min andra LA. 
 
Imorgon så hoppar jag nog över dressyrträningen för att Lady ska få vila upp sej ordentligt inför helgens tävling. 
 
Engelskaprov imorgon, wish me luck! 

Uppdaterar lite

Har fixat med Klaras blogg och pluggat efter skolan så har inte hunnit blogga något. 

Lady fick vila idag på grund av att jag har så mycket prov som jag måste plugga till. Imorgon så ska jag göra SO prov muntligt för läraren, aldrig gjort muntligt prov förr......men man fick välja skriftligt eller muntligt och jag vill testa muntligt så jag vet om jag är duktigare på det. 
Nästa vecka på onsdag sätts betygen, HJÄLP!
 
Måste plugga vidare....

Jobbigaste veckan på länge!

 Har ALDRIG förut haft prov varje dag under en vecka, helt sjukt va mycket prov vi har nu! 
Det enda positiva är väl att det bara är 22 dagar kvar till sommarlov. 
Idag har jag varit hem en sväng efter skolan för att rida. Lady var överdrivet seg idag, jag gillar inte alls att sitta på en seg häst som man måste jobba fram hela tiden. Jag föredrar pigga och snabba hästar, vilket Lady är egentligen. Travade och skrittade bara lite så att hon skulle få bort träningsvärken från igår. 
Medan jag red så väntade morfar uppe i stallet. Åkte hem med han sen för att få hjälp med pluggningen och få äta lite middag där. 
Var där ganska länge så vi gick till moster en stund också. 
 
Jag får nästan panik när jag tänker på hur mycket jag måste plugga, min magkatarr är värre än värst just nu. Mår illa all the time. Menmen, efter den här veckan blir det inte så mycket prov. 
 
Har inte hunnit skriva om tävlingen men gör det när jag får tiden. Nu ska jag plugga religion och matte sen sova.
Godnatt fina bloggläsare!

Rosetterna bara rullar in

Vann LC:n idag! 
Rev 5an i LB men det var helt klart mitt fel.Mer utförligt kommer senare.

Nattii

Kollar just nu på eurovision song contest, Robin sjöng nyss. Hittils så har de flesta bidragen varit kassa, förutom typ Sveriges och någon mer :) 
 
Har som sagt tävling imorgon så ska så till sängs strax. Halv 8 kommer jag ställa klockan på. Tävlingen börjar 10, skönt att det inte är supertidigt. 
 
Bild i repris
 
 

Planer för dagen

Har inga speciella planer för dagen, tar den lite som den kommer. Plugga är ett måste och så ska jag rida Lady ett mjukgörande pass på åkern, tävling imorgon! 
Jag hoppar bara LC & LB för att det inte finns LA. Det är på hemmaplan så valde att vara med fast att jag har gått upp till LA.
Jag kommer vara med och hjälpa till under tävlingen oxå, så det blir en heldag för mej (Y) 
 
Ligger med datorn i sängen men ska plocka fram lite plugg sen börja plugga. Har prov varje dag den här veckan.
Måndag - Matte delprov 1
Tisdag - Matte delprov 2
Onsdag - Judendomen & kristendomen
Torsdag - Engelska
Fredag - Astronomi
 
Det är bara 13 riktiga skoldagar kvar, tagga sommarlov!

Bra kväll (Y)

Har haft en bra kväll med mina favorit tjejer! 
Vi åt på viking, jag och några fler åt kabab. *_*
Efter att vi ätit så gick Olivia och Inthira med Sarah en bit för att hon skulle få skjuts hem, jag och Klara gick istället till hemmakväll och köpte godis. 
När vi hade köpt det så var inte Olivia och Inthira tillbaka så vi satt oss ner på två stolar utanför hemmakväll och då kom en gubbe gåendes med cykel. Han stannade och pratadet med oss, han pratade om allt möjligt bl.a om att vi skulle gå och döda någon! Han sa till mej att kolla han i ögonen men jag vägrade och då blev han nästan arg så jag var tungen att se han i ögonen :S Det var ganska läskigt men om jag och Klara skulle börja springa därifrån så skulle han cykla ikapp oss......
När han äntligen lämnade oss så gick vi å mötte Olivia och Inthira, sen väntade vi på att min mamma. 
 
Har varit en bra kväll (Y) förutom den där gubben då ;) 
 

städat

Har storstädat mitt rum, behövdes verkligen.
Före å efter bilder



Träning - plugg

Idag har jag varit på träning i Jäderfors. 
Lady skötte sej fint.
Vi började med att mjuka upp hästarna genom att svänga runt hindren och göra massa serpentiner. Det gjorde vi i både trav  och galopp. Lady var mjuk och fin, lite sämre i höger än vänster. 
Efter det så började vi hoppa lite små hinder. Cia hade gjort en fyrkant av klosshinder, den såg ut ungefär såhär:
Vi skulle hoppa diagonalt över för att få best väg in till nästa hinder. Alltså så hoppade vi från kloss till kloss. Lady tyckte inte att det var så konstigt, visst hon blev lite uppmärksäm men skötte sej finfint. 
 
Efter att vi hoppat det så gick vi över till en oxer som hade två klosshinder framför med ett galoppsprång emellan. Lady hoppade verkligen jättefint, Cia höjde till 1,10 och Lady klarade det som ingenting. 

Efter att vi gjort allt det så gick vi över till att hoppa en bana på 8 hinder. 
Eftersom jag har börjat tävla LA nu som är en meter så fick jag hoppa alla hinder på den höjden. Det gick super!
Min tränare, Cia säger att hon är mogen för att tävla en meter nu. Så efter i helgen så kommer jag bara hoppa LB LA på tävlingarna, kanske nån tävling ibland gå ner till LC LB för att Lady ska få känna att det är lätt. 
 
Micke knäppte lite bilder från träningen, men det blev bara en bild som knäppten när hon var över hindret, alla andra knäpptes när hon var på väg att hoppa över, menmen, han försökte iallafall!
Lägger upp bilderna imorn :) 
Nu ska jag plugga, historia prov imorn. Har sovmorgon med en timmer imorn för att man får välja att plugga hemma på matten istället. SKÖNT!

Äntligen fått min jacka!

Nu har jag fått min klubbjacka. 
Den kommer passa perfa till mitt röda hv polo schabrak! 
 Bilden blev lite på snedden...

Chill dag

 Gick som sagt inte i skolan idag, var istället på en prova på dag på göranssonska skolan. Började 9 så fick sovmorgon. 
Vi fick först en kopp varm choklad eller kaffe om man ville ha det, sen så var vi i verkstaden till 11.00
Vi gjorde såna där saker som snurrar och ringar. Min snurr sak blev jättebra, den snurrar väldigt länge! 
 
 
Idag så fick Lady ett rätt så lugnt pass. Jag travade och skrittade lite barbacka i hagen. Hon kändes pigg men hon lyssnade iallafall på mej. 
I slutet så släppte jag lös henne. Till en början gick hon med mej och gjorde som jag sa. Efter ett tag sp tröttnade hon på mej å galopperade iväg. Hon galopperade runt ett tag sen så lugnade hon sej så att jag kunna ta henne. Jag gick upp till stallet och tränade lite med henne löst där. 
Nu ska jag plugga som bara den, spanska prov första lektionen imorgon. Sen på torsdag har jag prov på första världskriget, wihooo.....
 
 

Tips - hästsaker

Sjöbogårdens pälsglans är jag mycket nöjd över, det är billigt och ger silkeslen & glansig man, svans och päls. Har även hört att den funkar bra till människor, ska testa det idag tror jag. Jag tycker också att den är bättre än foxfire pälsglans, ändå kostar foxfire dubbelt så mycket.
 

Jag tänkte tipsa er om de här stigbyglarna med en gummisnodd. Jag tycker att dom är bra men det är många som inte alls gillar dom.

Magic brush tar effektivt bort smuts och är perfekt till hästar som fäller. När borsten blir smutsig så tvättas den enkelt i tvättmaskinen i 60 grader. 

Den här västen är verkligen den skönaste västen.
Dragkedja fram och snörning i sidan. Upp till 80 separata paneler som följer alla rörelser. Godkänd enligt CE och BETA 2009 nivå 3. Tvättas förhand. 

Om din häst är dammig så köp tvättservetter. Tvättvervetterna tar effektivt bort dammet och din häst blir mycket glansigare.
 

Inlägg 6.

Efter skolan idag så gick jag ner till åkern med Lady. Gick och sprang runt där ett tag, körde lite lydnad. Lady var väldigt lugn men hon ville äta gräs mest hela tiden, jag lät henne göra det i slutet..
Har fullt upp den här och nästa vecka, mitt pluggschema ser ut såhär:
Har Historia prov och spanska prov den här veckan. Nästa vecka har jag matte prov, religion prov & astronomiprov. Sen är det bara ett engelska prov kvar innan sommarlovet! 
 
Imorgon så ska jag inte till skolan. Ska istället på en prova på dag på göransson med Inthira och Klara. Börjar nio så får en timmes sovmorgon :D 
 

Bilder från igår

Alla bilder är fotade av bästa Cornelia Wikstrand 


Plugg, plugg

Tävlingen idag gick som sagt bra. 

LB:n Jag travade fram på en gräsplan, vågade inte galoppera där så jag galapperade inte förrän jag kom in till framhoppningen, som låg i ridhuset. Lady kändes mjuk och fin när jag red fram, ovanligt pigg vilket jag tycker var bra. 
Framhoppningen gick lite sämre, jag tycker att hon hoppade upp med alla fyra så att det bara blev upp och ner, hon sträckte inte ut sej ordentligt över hindret. Jag kan inte klaga på alla språng för vissa var helt okej. 
För att hon inte skulle bli trött så hoppade jag inte fram så mycket. 
 
Jag fick gå in på banan medans den före mej hoppade. Jag hade hellre gått in på banan precis när jag startar, Lady blir så stressad av att gå bara gå runt där inne, hon vill bara galoppera iväg å göra sitt. 
Det gick bra medans den före mej hoppade men sen när jag fick startsignal så var det något som hände. Hon ställde sej på bakbenen fler gånger om, varför vet jag inte, hon har aldrig gjort det inne på banan någon gång förut. Men när jag väl kom igång så gick det super, hon hoppade galant över varje hinder. Jag tappade stigbyglarna på hinder nummer 7 men återfick dom på hinder nummer 9. Det var lite svårt att hålla sig kvar i svängen från 8an till 9an för det var en snäv omhoppningssväng, men jag hade tur! 
Resten av omhoppningen gick bra, ett litet stopp innan sista hindret, så det blev så att hon hoppade rakt upp. 
Blev felfri och vann denna klass! 
GRYM PONNY.
 
LA:n Red fram på samma gräsplan men vågade galoppera lite denna gång.  Hon var otroligt fin på framridningen, en aning seg så fick jobba lite extra. 
Framhoppningen gick inte bra, jag kom fel på nästan varje hinder. Tror att kiropraktorn måste komma för att känna igenom Lady lite. Hon hoppade jättekonstigt men ändå ögt över hindrena. För att inte trötta ut henne så hoppade jag inte tills jag fick ett perfekt språng. 
 
Inne på banan var hon inte lika stressign som i LBn. Jag rev första och andra hindret, men efter det så kände jag att hon tog i mer över hindrerna. 6an och 7an hoppade hon superfint! 
Bryr mej inte så mycket om rivningarna, det var våran första LA och hon skötte sej fint ändå :)
 
Denna dagen har varit lång, klev upp från sången halv 5 imorse, men lätt värt det! 
 
Nu är det pluggning som står på schemat, spanska och första världskriget. Vissa veckor har vi hur många prov som helst och vissa inga alls. Den kommande veckan är en vecka med hur många prov som helst, känner mej taggad. 
 
Vill sitta framför datorn och kolla gossip girl resten av kvällen, men den där j*vla skolan förstör allt!!!
 

Lite update

Är påväg hem från tävlingen, en rosett rikare blev jag. Vann LB och fick två nedslag i LA, är grymt nöjd över min ponny :D
Mer utförande om tävlingen kommer sen!



Kör igång

Tänkte köra igång med bloggningen nu, dock kanske jag inte hinner blogga så myclet under den kommande veckan. Har väldigt mycket prov nu i veckan, måste verkligen få hyfsat bra resultat nu när det snart sätts betyg!
 
Imorn ska jag tävla i Enköping. Måste upp strax efter 4 på morgonen, liiite dryyygt. Ska tävla LA för första gången, taggas till tusen!
Ska först rida LB, och då tänker jag chansa lite mer med att rida snäva svängar i omhoppningen, om jag kommer dit vill säga. Men i LA tänker jag mer rida på säkerhet och få en bra runda, tänker inte bry mej så mycket i tiden. Om jag känner att jag kan klämma på lite mer i omhoppnigen så kommer jag såklart göra det. 
 
Klockan börjar bli mycket så måste stänga ner datorn och försöka sova lite. Live update ska jag försöka hinne med imorgon. 
 
Ca 32 dagar kvar till PLL, längtar!

Så gott som nöjd!

Nu är jag nöjd med min design så ska väl snart ta tag i bloggandet oxå. Ny blogg ny start. Jag valde att skaffa en ny blogg för att verkligen börja om, inte ha en massa andra inlägg bakom sej. Jag känner mej mer motiverad till att blogga på en helt ny och fräsh blogg än att börja blogga på min gamla. 
 
När jag väl kör igång med bloggandet så kommer jag blogga regelbundet, det är iallafall en önskan. Om jag känner mej själv så kommer jag inte orka så bloggen kommer stå still lite emellanåt men ska verkligen försöka hålla igång den med att blogga i stort sätt varje dag. 
Bilden blev lite avlång
 


OM MEJ: